- بازدید : (1310)
چهار روش برای افزایش بهره هوشی
در سال های اخیر، تستهای مربوط به آزمایش میزان ضریب هوشی افراد،تغییرات شگرفی داشته است. در گذشته تستی گرفته می شد که سن ذهنی شما را بر سن واقعی تان تقسیم کرده و مقسوم علیه را در عدد ۱۰۰ ضرب می کردند؛ اما این روزها حداقل برای بزرگسالان، از منحنی ناقوسی شکل استفاده می کنند.به هر حال انتقادها و اختلاف های بسیار زیادی بر سر تست های هوش و نحوه تعیین میزان بهره هوشی افراد وجود دارد؛ اما ما سعی می کنیم که به نوع تست کاری نداشته باشیم و تمرکز اصلی خود را بر روی میزان ضریب هوشی معطوف کنیم.
در این مقاله قصد داریم تا شما را با نحوه ی افزایش میزان بهره هوشی (IQ) آشنا کنم و کاری به انواع مختلف تست هایی که ممکن است در این زمینه از شما گرفته شود، نداریم. هر چند هیچ گونه تست مشخصی وجود ندارد که به طور استاندارد در همه جای دنیا برای سنجش هوش افراد به کار گرفته شود، ولی امتحاناتی وجود دارند که از طرفی میزان هوش شفاهی و از سوی دیگر میزان توانایی های اجرایی افراد را مورد تحلیل و بررسی قرار می دهند.
در این قسمت از مقیاس هوشی وکسلر (WAIS) که ویژه بزرگسالان می باشد، استفاده کرده ایم و از ۱۴ آزمون مختلف بر روی ۴ مورد که عبارتند از:
آزمون لغات، شباهت سنجی، جا خالی، و استدلال ماتریسی تمرکز کرده ایم.
▪ نکته: در تلاش برای ارتقای IQ شاید دو مرحله اولیه که مربوط به سنجش توانایی های شفاهی افراد هستند، برایتان خیلی راحت تر از دو مورد بعدی که ماهیت اجرایی دارند، باشند. به هر حال هر یک از این مراحل نیازمند دقت و تمرکز بالای داوطلب بوده و برای قدم گذاشتن به مرحله بعدی باید تلاش کنید.
● مرحله ۱
لغات را با صدای بلند تشریح کنید : یکی از خرده آزمون های این بخش، تست دایره ی واژگانی است. در طول این آزمون از افرد می خواهند که در مورد لغاتی که به او ارائه می شود، توضیح دهد. به طور اخص هدف این تست آزمایش این مطلب است که یک نفر تا چه اندازه ای می تواند خود را ابراز کند. از آنجایی که این آزمون بیشتر بر روی دانش های قبلی و تجربیاتی که در گذشته به دست آورده اید تاکید دارد، گفته می شود که هوش شکل گرفته ی شما را می سنجد. برای تقویت این توانایی می توانید فرهنگ لغت را باز کنید و اولین کلمه ای که به چشم تان خورد را انتخاب کرده و با صدایی کاملاً متعادل در مورد آن برای کسی که در مقابل تان نشسته است، صحبت کنید. به عنوان مثال اگر کتاب را باز کردید و لغتی مثل "قره نی" به چشم تان خورد، ضعیف ترین توضیحی که می توانید از آن داشته باشید "نوعی آلت موسیقی" است. اگر قدری از بهره هوشی بالاتری برخودار باشید، می توانید بگویید: "نوعی آلت موسیقی مانند نی توخالی است که با هوایی که از دهان خارج می شود، به صدا در می آید. با دمیدن جریان هوا به داخل آن می توان صداهای مختلفی را ایجاد کرد. روزنه هایی که بر روی این آلت موسیقی وجود دارند به ما اجازه می دهند تا صداها را تغییر داده و موسیقی ایجاد کنیم." شاید این مثالی که در بالا به آن اشاره شد، تا حد زیادی منحصر بفرد باشد، اما نمونه خوبی برای تفهیم این امر بود که چگونه باید به ذات کلمات رسوخ کرد.
● مرحله ۲
▪ ایده گرفتن از اشیاء : این گزینه شبیه سازی نوعی "استدلال انتزاعی شفاهی" است؛ و توانایی شما را در اظهار نظر کردن در مورد مفاهیم مختلف به نمایش می گذارد.
معمولاً باید نوعی رابطه و یا الگوی خاص میان سه شی و یا بیشتر پیدا کرده و بعد شئی را انتخاب کنید که با الگوی اولیه مطابقت داشته باشد.
برای افزایش IQ خود ۱۰ شی را انتخاب کنید. به عنوان مثال: DVD ، فنجان، بالشت، کتاب و غیره. سپس شروع کنید به طور شفاهی در مورد هر یک از آنها صحبت کنید و روی جزئیات گفته های خود دقیق شوید تا به یک حقیقت در مورد آن رسیده و بتوایند از آن ایده ی جدیدی برداشت نمایید. به عنوان مثال:
-کپیDVD اولین قسمت حقایق زندگی بر روی زمین در مقابل من قرار دارد.
- اولین نسخه DVD حقایق زندگی مقابل من است.
- DVD اولین قسمت حقایق زندگی
- حقایق زندگی
- سریال کمدی
- سرگرمی
افکار انتزاعی برای ایجاد ارتباط میان موضوعاتی که ظاهراً هیچ ارتباطی به یکدیگر ندارند، ضروری است. به منظور جمع زدن برخی موارد معین به صورت انتزاعی، شما نیازمند حس استنتاج و قیاس بالایی هستید.
● مرحله ۳
عینیت بخشیدن به مفاهیم انتزاعی : آزمون های جای خالی "ادراک سه بعدی، تجزیه و تحلیل بصری-انتزاعی، و حل مسئله" را مورد تجزیه و تحلیل قرار می دهند. در این قسمت فرد را امتحان می کنند که تا چه اندازه می تواند چیزی راکه درک کرده بیان کند.این مورد را در نظر بگیرید:هیچ کس نمی تواند هوش را تشریح کند؛ این عبارت نمی تواند در بردارنده هیچ گونه مفهوم تفصیلی متداول و دارای چهارچوب از پیش تعیین شده باشد. ما معتقدیم که می توانیم، اما آیا می توان این توانایی را ملموس سازی نمود. از آنجای که در حال حاضر مقابل کامپیوتر نشسته اید اجازه دهید با استفاده از یک مثال کامپیوتری موضوع را برایتان بازتر کنیم؛ به دو صفحه ی وب مجزا فکر کنید: یکی صفحه آرشیو بدون وجود هیچ گونه لینک، و دیگری یک صفحه ی فعال ویکی پیدیا با لینک های چند رسانه ای (Hyper Links). صفحه آرشیو به درستی می تواند نشانگر تمام چیزهایی باشد که ما در ذهن خود داریم و یاد گرفته ایم ، ثابت و بدون حرکت و اما هوشی که در ذهن ما وجود دارد می تواند مانند صفحه ی ویکی پیدیا باشد، به صورت اتوماتیک لود شده و از طریق آن می توان با صدها ایده ی دیگر در تماس باقی ماند.
همانطور که از هر صفحه ی اینترنت به راحتی می توانیم به صفحات دیگر رجوع کنیم، در ذهن خود نیز می توانیم در عرض چند ثانیه، ایده های مختلف را مورد تحلیل و بررسی قرار دهم. در این مثال ما سعی کردیم ادراک خود از عملکرد ذهن را برای شما به عینیت نزدیک کنیم. شما می توایند قضاوت کنید که ما در کار خود موفق بوده ایم یا نه. حالا برای اینکه ضریب هوشی خود را افزایش دهید سعی کنید این کار را خودتان امتحان کنید. در مورد طبیعت، اینترنت و هر چیز دیگری که به ذهن تان می رسد این کار را انجام دهید و به ادراک خود قابلیت ملموس اعطا کنید.
● مرحله ۴
▪ تقارن یابی: استدلال ماتریسی به منظور محاسبه ی "توانایی حل مشکلات به طور غیر شفاهی، استدلال استقرایی و قیاس سه بعدی" می باشد.
در ساخته سینمایی "ذهن زیبا" جان نش "(راسل کرو)" توانایی خارق العاده ای در تقارن یابی برای هر شی در هر موقعیت مکانی دارد. شما هم باید یک چنین تمرینی را آغاز کنید. قدم بزنید و در طی زمانی کمتر از ۱۰ دقیقه شروع کنید به ساختن نوعی حس مرئی از اطراف خود. سعی کنید در هرج و مرج و آشفتگی هایی که در اطرافتان وجود دارد نوعی هماهنگی ایجاد کنید. زاویه ای را که ناودان قدیمی با پیاده رو خیابان می سازد را در نظر بگیرید، ببینید که چگونه شیشه های برف پاک کن اشعه های خورشید را باز تاب می دهند، به فاصله ای که اگر میان برگ های درختان نبود از آنها یک پرده درست می کرد توجه کنید و ...به جای اینکه به آسفالتی که بر روی آن قدم می زنید توجه کنید، به بازتاب نور در آب راکدی که داخل یک گودال کوچک خیابانی ریخته شده، توجه کنید.
الگوهایی که در تست IQ از آن استفاده می شود، نمی تواند به طور آشکارا نشانگر زندگی حقیقی روزمره باشد. البته تا کنون که اینطور نبوده اما هدف ما فقط افزایش ضریب هوشی شماست و قصد داشتیم تا به شما یاد بدهیم که چگونه می توانید با دقت و توجه بیشتری به محیط پیرامون خود نگاه کنید و ببینید که چقدر راحت فضای اطرافتان در هر لحظه در حال تغییر و تحول است.
- بازدید : (1802)
- بازدید : (1279)
حضرت آیت الله مکارم شیرازی:
کار مسؤولان دانشگاه فرهنگیان، به منزله ی عبادت است
سرپرست دانشگاه فرهنگیان گفت: وظیفه ی دانشگاه فرهنگیان پاسخ به نیازهای وزارت آموزش و پرورش است و این دانشگاه یک نهاد استراتژیک برای حوزه تعلیم و تربیت محسوب می شود.
دکتر مهرمحمدی،صبح امروز در دیدار با آیت الله مکارم شیرازی، ضمن سخنانی، به معرفی دانشگاه فرهنگیان، هدف و جایگاه آن پرداخت و گفت: دانشگاه فرهنگیان، یک دانشگاه تازه تاسیس است که در سال 91 برای اولین بار پذیرش دانشجو داشت، دانشجویان مذکور در حدود صد مجموعه ی دانشگاهی تحت عنوان پردیس و مرکز آموزش عالی، تحصیل می کنند، وظیفه تربیت معلم، بر عهده دانشگاه فرهنگیان است که امر تربیت معلم، در یک چارچوب دانشگاهی صورت می گیرد.
وی، با تأکید بر اینکه دانشگاه فرهنگیان از طریق آزمون سراسری اقدام به جذب دانشجو نموده و دانشجو معلمان به صورت شبانه روزی در این دانشگاه تحصیل می کنند، تصریح کرد: در حال حاضر هفتاد هزار دانشجو در شانزده رشته و به تفکیک جنسیت در دانشگاه فرهنگیان تحصیل می کنند.
دکتر مهرمحمدی، سند تحول بنیادین را منبع الهام بخش فعالیت های دانشگاه فرهنگیان دانست و افزود: کار ما در این دانشگاه صرفا آموزش دادن به تعدادی دانشجو نیست، بلکه به دنبال ساخت شخصیت معلمان آینده ی کشور هستیم.
وی، با اشاره به کارکرد دانشگاه فرهنگیان گفت: دانشگاه فرهنگیان از این حیث که دانشگاه است، با وزارت علوم در ارتباط است، اما وظیفه این دانشگاه پاسخ به نیازهای وزارت آموزش و پرورش است، هم چنین آموزش های ضمن خدمت معلمان آموزش و پرورش در دانشگاه فرهنگیان برگزار می شود و این دانشگاه به تعبیر وزیر محترم آموزش و پرورش" یک نهاد استراتژیک برای تعلیم و تربیت کشور محسوب می شود".
آیت الله مکارم شیرازی: کار مسئولان دانشگاه فرهنگیان عبادت است.
آیت الله مکارم شیرازی، نیز در این دیدار ضمن سخنانی تصریح کرد: کار مسئولان دانشگاه فرهنگیان عبادت است و مسئولان این دانشگاه، از زمانی که از منزل خود خارج می شوند، مشغول عبادت هستند.
آیت الله ناصر مکارم شیرازی صبح امروز، مصادف با عید سعید غدیر خم، در دیدار با سرپرست دانشگاه فرهنگیان در خصوص جایگاه والای ولایت گفت: حب حضرت علی (ع) در صدر نامه اعمال مومنین قرار دارد، محبت امام علی (ع) تربیت کننده و سازنده است و این محبت از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
استاد عالی حوزه ی علمیه قم، عوامل موثر در تربیت انسان را متعدد دانست و افزود: انسان در سه مکتب تربیت می شود، یکی در خانه، دوم در مدرسه و سوم در محیط اجتماعی، نتیجه این سه مکتب، ساختن انسان های پاک و با ایمان است، زمانی که وارد محافل دانشگاهی می شویم، برای سالم ماندن آن محیط باید سه تشکیلات درست باشد، یکی برنامه سالم، دوم کتاب سالم و سوم معلم سالم.
وی، تصریح کرد: نقش معلم و استاد در زمینه ی تربیت بسیار موثر است، فرزندان این کشور که وارد دانشگاه ها می شوند، امانت الهی هستند و اگر این امانت ها حفظ شدند، سرنوشت جامعه خوب می شود و کار تربیت معلم در دانشگاه فرهنگیان یک کار اصولی است.
آبت الله مکارم شیرازی، با اشاره به داستان اندلس بیان کرد: غربی ها برای از بین بردن اسلام در اندلس از طریق مدارس نفوذ کردند و با اساتید منحرف در اندلس دانش آموزان را به راه فساد کشیدند و روح جهادی را بین مردم اندلس از بین بردند.
این مرجع عالیقدر، با اشاره به داستان ورود خود به کسوت روحانیت گفت: من در خانواده روحانی به دنیا نیامدم، بلکه یکی از معلمان من سبب ساز گرایش من به روحانیت شد، معلمی که در زمان رضاخان درس شیمی تدریس می کرد، اما دانش آموزان را به سوی دین سوق می داد و این معلم در تمام فعالیت های علمی من سهیم است.
استاد عالی حوزه ی علمیه قم، نقش اساتید را بی بدیل و مهم دانست و افزود: باید در انتخاب اساتید برای دانشگاه فرهنگیان دقت بیشتری شود، اعتقادات مذهبی تنها برای آخرت نیست، برای دنیا هم به این اعتقادات نیاز داریم، کار شما در دانشگاه فرهنگیان یک عبادت است و شما مسئولان دانشگاه از زمانی که از منزل خارج می شوید، عبادت می کنید.
وی، تصریح کرد: کار شما در دانشگاه فرهنگیان یک کار کلیدی است، شما تنها یک معلم را تربیت نمی کنید، بلکه آن معلم صدها نفر دیگر را تربیت می کند و ایجاد مرکز پژوهشی تعلیم و تربیت اسلامی که پیگیر آن هستید، کار بسیار خوبی است.
شایان ذکر است سرپرست دانشگاه فرهنگیان صبح امروز پیرو مصوبه شب گذشته هیئت امنای این دانشگاه، مبنی بر ارتقای فضای آموزشی و خوابگاهی پردیس حضرت معصومه (س) از پردیس و مدرسه تیزهوشان ناحیه 4 قم بازدید به عمل آورد.
دکتر مهرمحمدی، در ادامه ی برنامه های خود از محوطه و موقعیت مجموعه آموزشی فدک، برای تاسیس پژوهشگاه تعلیم و تربیت اسلامی و مرکز رفاهی دیدن کرد.
زیارت حرم حضرت معصومه (س)، امامزاده موسی مبرقع و بیت النور از دیگر برنامه های صبح امروز دکتر مهرمحمدی در شهر قم بوده است.
- بازدید : (1175)
سرپرست دانشگاه فرهنگیان گفت: امسال برای اولین بار در بودجه ی کشور، ردیف عمرانی برای احداث پردیس های جدید در نظر گرفته شده است.
دکتر مهرمحمدی، که به قم سفر کرده بود در جلسه کمیته استانی هیئت امناء این دانشگاه با اشاره به اهمیت و جایگاه دانشگاه فرهنگیان اظهار کرد: کیفیت نیروهای آموزش و پرورش منوط به کیفیت عملکرد دانشگاه فرهنگیان است.
وی، تصریح کرد: انتظار می رود که براساس این اراده که در عالی ترین رده ی وزارت آموزش و پرورش وجود دارد، مدیران کل استان ها در خصوص همکاری با دانشگاه فرهنگیان مضایقه نکنند.
دکتر مهر محمدی امکانات کنونی دانشگاه فرهنگیان را مطلوب ندانست و افزود: دانشجومعلمان استحقاق بیشتری دارند و باید برنامه های کوتاه مدت برای حل مشکلات پردیس ها در نظر گرفته شود، همچنین باید در بلندمدت به فکر ساخت پردیس در تمام استان ها باشیم و امسال برای اولین بار در بودجه ی کشور ردیف عمرانی برای احداث پردیس های جدید در نظر گرفته شده است، البته پیش شرط احداث پردیس در استان ها وجود زمین متناسب با استانداردها است.
در ادامه ی این جلسه، دکتر تاجیک اسماعیلی، معاون توسعه و مدیریت منابع دانشگاه فرهنگیان، با اشاره به شرایط این دانشگاه گفت: دانشگاه فرهنگیان یک دانشگاه جامع است و باید فضاهای مناسبی برای این دانشگاه در نظر گرفته شود که امکان ساخت مجموعه دانشگاهی در آنها وجود داشته باشد، دانشگاه فرهنگیان در استان هایی دست به احداث پردیس می زند که اراده استانی برای احداث این پردیس ها وجود داشته باشد.